vrijdag 13 juni 2008

100 jaar vereniging openbare bibliotheken

Gisteren het 100-jarig feest van de VOB, vandaag een cruciale ledenvergadering.
Voordat de feestelijkheden in het Theater van het woord in de OB Amsterdam startten, nam de voorzitter Erik Jurgens deel aan het gesprek in de Ochtenden op Radio 1. Ons onderwerp kreeg veel ruimte. Het bibliotheekwerk was van 9 uur tot half 10 onderwerp van gesprek. We kregen veel tijd en aandacht.

HKH Prinses Laurentien, de erevoorzitter van de VOB, opende het feest. Speciale aandacht in haar speech ging uit naar laaggeletterden, jong en oud. Ze reikte het Certificeringsbewijs uit aan de gastheer deze dag.

George Parker en Mathieu Weggemans gaven ieder op geheel eigen wijze hun lessen voor de persoonlijke ontwikkeling en die voor de organisatie. Leren is een feest met zulke docenten.

Bart Moeyaert verleidde de zaal met zijn scheppingsverhaal. Zijn vertelkunst mag gerekend worden tot de excellente. Mij pakte hij volledig in.

Diemen-zuid.
Lange Frans en Baas B besloten de dag. Het publiek had er in eerste instantie wat moeite mee maar dat kwam goed. Na afloop kreeg de afdeling Diemen-Zuid van het bibliotheekwerk een geheel nieuwe betekenis.


2 opmerkingen:

23 Dingen zei

Welkom thuis Francien! Na die ontspannen feestelijkheden zal de ALV wel van een andere orde zijn geweest. De verslagen zullen nog wel volgen, maar kun je ons daar ook iets van vertellen? Ben benieuwd naar de "digitale" agendapunten en wat de discussie erover heeft opgeleverd.
Rob

Francien zei

Hi Rob, de ledenvergadering heeft de Agenda voor de toekomst vastgesteld en aangenomen. Daarin is de digitale bibliotheek als eerste prioriteit neergezet. De discussie is al gevoerd in de aanloop naar deze vaststelling. Verder is er in de vergadering de notitie Op weg naar de klantgestuurde Digitale Bibliotheek Nederland postief ontvangen.